FAQ

Op deze pagina

Vragen over inloggen

Q: Hoe log ik in?

A: Klik op de homepage het icoontje Welkom (rechtsboven) aan. Vul hier de persoonlijke gegevens in. Ter bevestiging van uw aanmelding ontvangt u een email die uw deelname aan ADVIZ bevestigt.

Q: Wat doe ik als ik mijn gebruikersnaam en/of wachtwoord vergeten ben?

A: Stuur een mail naar de webbeheerder info@adviz.nl

terug naar boven

Vragen over het eigen profiel

Q: Hoe maak in een eigen collectie aan?

A: U klikt op de grijze balk 'Publiek’ aan. Daarna klikt u de balk 'Vul uw eigen collectie op ADVIZ aan’. Vervolgens kunt u uw eigen collectie inbrengen.

Q: Waar kan ik mijn eigen werk uploaden?
A: U klikt op de grijze balk 'Publiek’ aan. Daarna klikt u de balk 'Vul uw eigen collectie op ADVIZ aan’. Vervolgens kunt u uw eigen werk inbrengen.


Q: Hoe zit het dan met mijn (auteurs)rechten?

A: Zie de auteursparagraaf onder 'Voorwaarden’. Dit vindt u op de grijze balk op de homepage.

Q: Hoe maak ik een link ik naar Social Media?

A: U klikt rechtsboven 'Welkom’ aan. Klik vervolgens 'link jouw social media’ aan.

Q: Ik wil mijn profiel graag verwijderen. Hoe doe ik dat?

A: Stuur een mail naar de webbeheerder: info@adviz.nl

terug naar boven

Vragen over zoeken

Q: Ik zoek informatie over een bepaalde ontwerper. Hoe kan ik die vinden?

A: Op de homepage vindt u een grijze balk. Klik 'uitgebreid zoeken’ aan en u kunt door de collectie bladeren. Hier typt u de naam van de vervaardiger in.

Q: Ik zoek informatie over ontwerpen uit een bepaalde periode. Hoe kan ik die vinden?
A: Op de homepage vindt u een grijze balk. Klik 'uitgebreid zoeken’ aan en u kunt door de collectie bladeren. Hier vult u de data in.


Q: Op welke zoektermen kan ik zoeken?

A: Bij 'uitgebreid zoeken’ op de grijze balk, onderaan de homepage, kunt u zoeken op: titel, vervaardiger,periode, type object, trefwoord, rubriek, tags, opdrachtgever, bureau, studio,organisatie, merknaam en collectie.

terug naar boven

Vragen over publiekshome

Q: Wat is publiekshome?


A: Pagina waar de deelnemers van ADVIZ hun collecties kunnen plaatsen en 'most loved’ objecten kunnen selecteren.

Q: Waar kan ik andere ADVIZ-gebruikers vinden?

A: Op de homepage klikt u 'publiek’ aan; daar vindt u de deelnemers van de site

terug naar boven

Vragen over Wiki

Q: Wat is een wiki?

A: Een wiki is een zelfgeschreven tekst op een website die door iedereen geschreven en/of weer aangepast kan worden. De term komt uit het Hawaïaans waar het 'snel, vlug, beweeglijk’ betekent. De bekendste website met wiki’s is ongetwijfeld Wikipedia.
De wikitekst kan over elk onderwerp gaan en links bevatten naar andere wiki’s op dezelfde website en naar website’s daarbuiten. Daarnaast kunnen er afbeeldingen in worden opgenomen. Doordat er steeds meer wiki’s worden aangemaakt en verbeterd ontstaat er een internet-encyclopedie voor visuele communicatie in Nederland. Iedereen wordt uitgenodigd om hieraan mee te werken.

Q: Hoe maak ik een wiki aan?

A: Er zijn twee mogelijkheden om een nieuwe Wiki-pagina aan te maken:
1. Vanuit uw eigen profielpagina
2. Vanuit een zoekvraag.
1. Ga naar uw profiel (klik rechtsboven naast welkom op uw gebruikersnaam). U ziet daar een zwart veld waarin staat 'Maak een Wiki pagina aan’. Kies de titel van uw Wiki-pagina en klik op OK. De titel van uw Wiki-pagina is geel gemarkeerd en staat onder het zwarte veld. Klik op de titel. U komt nu op een nieuwe pagina terecht. Klik op de pijl bewerk dit artikel. U komt nu in het veld waar u uw Wiki kunt schrijven.
2. Zoek naar het onderwerp waarover u een Wiki-pagina wilt maken. Bestaat deze Wiki-pagina nog niet, dan wordt er rechtsboven in beeld gevraagd of u hem aan wilt maken. Klik op: aanmaken. U komt nu in het veld bezig met bewerken van …. Hier kunt u uw tekst plaatsen.

Q: Hoe maak ik een wiki over mezelf aan?

A: Ga naar uw profiel (klik rechtsboven naast welkom op uw gebruikersnaam). U ziet daar een zwart veld waarin staat 'Maak een Wiki pagina aan’. Kies de titel van uw Wiki-pagina en klik op OK. De titel van uw Wiki-pagina is geel gemarkeerd en staat onder het zwarte veld. Klik op de titel. U komt nu op een nieuwe pagina terecht. Klik op de pijl bewerk dit artikel. U komt nu in het veld waar u uw Wiki kunt schrijven.

Q: Kunnen anderen de wiki over mijzelf wijzigen?


A: Ja, wiki-teksten kunnen door iedereen gewijzigd worden.
Uw profiel (dat is de tekst die u over uzelf geschreven heeft) kan niet door andere deelnemers gewijzigd worden.

Q: Kan ik een al bestaande wiki wijzigen/verder aanvullen?

A: Ja, wiki-teksten kunnen door iedereen gewijzigd worden.

terug naar boven

Vragen over officiële deelname

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn instelling officieel partner wordt van ADVIZ?

A: Stuur uw wens naar de webbeheerder: info@adviz.nl. Die kan u informatie geven over adverteren op deze site. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Q: Hoe kan ik ervoor zorgen dat de collectie van mijn instelling in het officiële gedeelte verschijnt en doorzoekbaar is?

A: Stuur uw wens naar de webbeheerder: info@adviz.nl. Die neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

terug naar boven

Vragen over het Engelstalige gedeelte

Q: Is het Engelstalige gedeelte helemaal hetzelfde als het Nederlandstalige gedeelte?


A: De redactie van de website streeft ernaar om zoveel mogelijk informatie op de site in het Engels aan te bieden. Het zal echter voorkomen dat informatie over collecties en wiki-teksten uitsluitend in het Nederlands worden aangeboden. Die informatie blijft dan (voorlopig) alleen raadpleegbaar door Nederlandstaligen.

Q: Kunnen mijn Engelstalige collega’s ook wiki’s toevoegen c.q. wijzigen?

A: Ja, De redactie van de website streeft ernaar om zoveel mogelijk informatie op de site ook in het Nederlands aan te bieden. Het zal echter voorkomen dat informatie over collecties en wiki-teksten uitsluitend in het Engels worden aangeboden. Die informatie blijft dan (voorlopig) alleen raadpleegbaar door Engelstaligen.

Q: Kunnen Engelstalige instellingen ook officieel partner worden?
A: Ja, zij kunnen informatie over deelname aan de site opvragen via info@adviz.nl. De webbeheerder neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.

terug naar boven

Vragen over licenties

Q: Wat betekenen de licenties als je zelf je collectie aanvult?
A: De licentie is op basis van Creative Commons.
Creative Commons biedt auteurs, kunstenaars, wetenschappers, docenten en alle andere creatieve makers de vrijheid om op een flexibele manier met hun auteursrechten om te gaan. Met een keuze uit zes (gratis) beschikbare standaardlicenties bepaalt de auteursrechthebbende in welke mate zijn of haar werk verder verspreid mag worden, en onder welke voorwaarden dit mag.

Met een Creative Commons licentie behoud je al je rechten, maar geef je aan anderen toestemming om je werk te verspreiden, met anderen te delen of bij sommige licenties ook om het werk te bewerken. Het aanbieden van je werk onder een Creative Commons licentie betekent niet dat je je auteursrechten opgeeft. Het betekent dat je ervoor kiest om, aan wie er maar gebruik van wil maken, op voorhand bepaalde gebruiksrechten te verlenen, waarvoor die gebruiker anders expliciet toestemming aan je zou moeten vragen.

terug naar boven